Logo-level4-sense-marge

Què és LTS?

Tecnicismes informàtics

Hi ha una gran varietat de termes informàtics que alguna vegada hem sentit i que ens han generat dubtes, confusió i fins i tot arribar a preguntar-se com he arribat aquí? .

En aquesta i en seccions futures, presentarem aquests conceptes, explicant com s’han d’interpretar per estar sempre actualitzats i poder treballar el vocabulari tècnic.

Concepte de "LTS"

LTS significa en anglès, Long Term Service, i és un concepte que s’hauria de fer servir amb més freqüència, ja que proposa una solució de llarga durada en entorns d’IT.

Segons Wikipedia, “LTS és un terme informàtic usat per nomenar versions o edicions especials de programari dissenyades per tenir suports durant un període més llarg que el normal

Aplicar aquest terme

Hauria de ser l’única opció d’implementació de sistemes operatius, aplicacions i entorns de virtualització. Ja que garanteix un sistema d’actualitzacions constants, segures, ja provades en múltiples entorns i decidides a solucionar problemes greus o de gran importància en la resolució.

Els sistemes LTS, intenten no presentar “millores”, sinó tot al contrari, generar una gran estabilitat.

Sempre hi ha casos on cal actualitzar o utilitzar entorns no-LTS, per motius de compatibilitat o perquè s’ha dissenyat una aplicació per a un conjunt d’eines més modernes.

Quines opcions hi ha?

Linux

Linux utilitza aquest terme gairebé des dels seus inicis, ja que volia oferir una versió estable per als usuaris.

Aquest any 2022 es presentarà la versió 22.04 LTS.

Windows

Windows es va unir a aquest tren del LTS ja que hi havia empreses del sector que necessitaven aquesta tecnologia.

Aquest any 2022 han presentat la versió WS2022 LTS

Actualitzar? Sí, però sempre LTS

Estàs pensant a actualitzar i no saps per on començar? Contacta amb nosaltres! Estudiem cada cas individualment i pensem sempre en una actualització estable i segura.