Logo-level4-sense-marge

Les teves credencials són segures?

Objectiu

Conscienciar als usuaris d’utilitzar credencials segures quan es treballa amb entorns digitals.

Afectació

Usuaris que utilitzen entorns amb credencials d’accés.

Contrasenyes com “123456” i “qwerty” son molt populars. Si bé les contrasenyes que apareixen a la llista de les contrasenyes més habituals s’han de retirar definitivament de l’ús, fins i tot una contrasenya més única pot ser fàcil d’esquivar si un programa d’ordinador té la tasca de trencar-la sistemàticament.

Com es veu a les dades del lloc web Security.org, afegir fins i tot una lletra majúscula a una contrasenya ja pot alterar dràsticament el seu potencial.

Quan utilitzeu almenys una lletra majúscula i un número, una contrasenya de vuit caràcters ara trigaria una hora a trencar-se utilitzant un equip domèstic. Si s’afegeix un altre símbol i es necessitarien vuit equips domèstics.

Perquè una contrasenya sigui realment segura, es poden afegir fins i tot més caràcters o més d’una lletra majúscula, número o símbol. Una contrasenya de dotze caràcters amb una lletra majúscula, un número i un símbol és gairebé irrompible, ja que un equip domèstic trigaria uns 34.000 anys a desxifrar-la.

  • Aquest gràfic mostra el temps que trigaria un ordinador a trencar contrasenyes.
  • Una contrasenya de 8 lletres estàndard conté 209 mil milions de combinacions possibles, però un ordinador és capaç de calcular-ho a l’instant.
  • Afegir una lletra majúscula a una contrasenya altera dràsticament el potencial d’un ordinador per trencar una contrasenya, ampliant-la a 22 minuts.
  • Tenir una llarga barreja de lletres majúscules i minúscules, símbols i números és la millor manera de fer que la vostra contrasenya sigui més segura.
  • Una contrasenya de 12 caràcters que contingués almenys una lletra majúscula, un símbol i un número trigaria 34.000 anys a trencar-se un ordinador.

L’increment en el càlucl de la contrasenya es degut a que fem servir més tipus de caràcters i les combinacions potencials que componen la contrasenya augmenten de manera exponencial.

Amb només 26 lletres minúscules, una contrasenya de vuit caràcters té 26^8, de manera que al voltant de 209 mil milions de combinacions possibles.

Afegint les majúscules, ja arribem a 52^8, al voltant de 53,5 bilions de combinacions.

Amb els números allà dins, són 62^8 o 218 bilions de combinacions.

Els símbols afegeixen un altre gran potencial per a la seguretat, encara només utilitzant els que es mostren al teclat de forma directa. Això augmenta el nombre de combinacions una vegada més a uns 90^8 o 430 bilions de combinacions.

Generador de contrasenyes

Hem dissenyat un generador de contrasenyes totalment aleatories per a que tingueu l’oportunitat de securitzar les vostres!

Revisió

L’anàlisi de seguretat que oferim a Level4 tracten també l’ús de credencials en l’àmbit intern, tant d’usuaris com de la resta de l’entorn de IT.