Logo-level4-sense-marge

Què és un FIREWALL?

Tecnicismes informàtics

Hi ha una gran varietat de termes informàtics que alguna vegada hem sentit i que ens han generat dubtes, confusió i fins i tot arribar a preguntar-se com he arribat aquí? .

En aquesta i en seccions futures, presentarem aquests conceptes i explicant com s’han d’interpretar per estar sempre actualitzats i poder treballar el vocabulari tècnic.

Concepte de "FIREWALL"

Un firewall (en català, tallafoc) és un tipus de software o hardware que s’utilitza per protegir les xarxes informàtiques de possibles atacs externs. La seva funció principal és controlar el tràfic de dades que entra i surt d’una xarxa, i bloquejar el tràfic no autoritzat.

Aplicar aquest terme

Hi ha diversos tipus de tallafocs, però tots ells funcionen bàsicament de la mateixa manera. Quan una dada entra a la xarxa, el tallafocs examina la seva adreça IP, el port de connexió i altres informacions per determinar si és segura o no. Si la dada és considerada segura, es permet el seu accés a la xarxa. Si, en canvi, la dada és considerada no segura, el tallafocs la bloqueja i impedeix que accedeixi a la xarxa.

Els tallafocs són importants perquè protegeixen les xarxes de possibles atacs malintencionats, com ara virus informàtics, malware o atacs de hackers. A més, els tallafocs poden ajudar a prevenir l’ús no autoritzat de les xarxes i a evitar que s’enviï informació confidencial a l’exterior.

Principals fabricants

  • Palo Alto Networks

  • Fortinet

  • Cisco

  • Check Point Software Technologies

  • Juniper

  • SonicWall

  • Sophos

Implementació d'un Firewall

En resum, un firewall és una eina de seguretat informàtica que ajuda a protegir les xarxes de possibles atacs externs. És una eina fonamental per a la seguretat informàtica en empreses, organitzacions i altres entitats que fan ús intensiu de les tecnologies de la informació.

A level4 treballem aquestes tecnologíes per poder millorar la seguretat de xarxa de les empreses. Pots contactar amb nosaltres per demanar assessorament de quina tecnología adquirir i com aplicar el desplegament i configuració d’aquesta.