Logo-level4-sense-marge

Què és una VPN?

Tecnicismes informàtics

Hi ha una gran varietat de termes informàtics que alguna vegada hem sentit i que ens han generat dubtes, confusió i fins i tot arribar a preguntar-se com he arribat aquí? .

En aquesta i en seccions futures, presentarem aquests conceptes i explicant com s’han d’interpretar per estar sempre actualitzats i poder treballar el vocabulari tècnic.

Concepte de "VPN"

Un concepte ràpid de VPN és estar connectat a una xarxa local a través d’Internet. Això vol dir que si estem fora de l’oficina i volem fer servir eines internes, haurem de connectar amb una VPN. Això simularia estar físicament a l’oficina.

Segons Wikipedia, “Una xarxa privada virtual (RPV) (en anglès, Virtual Private Network, VPN) és una tecnologia de xarxa d’ordinadors que permet una extensió segura de la xarxa d’àrea local (LAN) sobre una xarxa pública o no controlada com Internet”

Aplicar aquest terme

Segurament ja estiguis familiaritzat amb aquest terme, ja que durant aquests darrers anys ha estat un factor essencial per a les empreses, que ha permès no deixar d’operar gràcies a aquesta tecnologia.

Tipus de VPN

PPTP

El Protocol de tunelització punt a punt és un dels protocols VPN més antics que hi ha.

Ofereix velocitats de dades ràpides i suport ampli, però té molts problemes de seguretat.

L2TP/IPSec

El protocol de túnel de capa 2 és una substitució del protocol VPN PPTP.

És àmpliament utilitzat, ofereix bones velocitats, però és fàcilment bloquejat a causa de la dependència de UDP en un sol port.

OpenVPN

OpenVPN és un protocol de codi obert que permet als desenvolupadors accedir al codi subjacent.

És de codi obert, ofereix un xifratge més fort, però penalitza per tenir velocitats més lentes.

SSTP

El protocol Secure Socket Tunneling és popular a causa de la seva total integració amb tots els sistemes operatius de Microsoft des de Windows Vista SP 1.

Ofereix bona seguretat, és difícil de bloquejar i detectar, excel·lent suport per a clients nadius i de tercers.

WireGuard

WireGuard és una VPN extremadament simple, però ràpida i moderna que utilitza criptografia de darrera generació.

Ofereix les velocitats de dades més ràpides, la millor seguretat i estabilitat. Apunta a ser el protocol que cal seguir en un futur no gaire llunyà.

IKEv2

Internet Key Exchange versió 2 és un protocol de tunelització VPN comú que proporciona una sessió dintercanvi de claus segura.

És ràpid, compatible amb dispositius mòbils, capacitats de commutació de xarxa, opcions de codi obert, gran suport per a clients nadius i de tercers.

Implementació d'una VPN

A Level4 tenim experiència en totes les tecnologies de VPN aplicades a diferents fabricants de Routers, Firewalls, etc.

No dubtis a contactar amb nosaltres per a un millor assessorament sobre les VPN!